A tönkölypárnák alvópárnái tönkölypelyvával töltöttek. A kiváló minőségű, tisztított bio tönkölypelyva, mely pozitív élettani hatásain túl, rendkívül stabil, és kényelmes a fejnek, a nyaknak alvás közben.

A tönkölybúza első ismert régészeti leletei Kr. e. VI. évezredre tehetőek. Egy olyan ősbúza fajta, melynek génállománya az eltelt évezredek alatt a legkevésbé változott. Magas fehérjetartalma, s az aminosav tartalma is nagyobb, mint a hagyományos búzáé. Jelentős a vitamin (pl.: E vitamin) és ásványi anyag tartalma, és szinte a teljes B-vitamin csoportot tartalmazza (B12 kivételével). Réz, vas, mangán, cink, niacin, kalcium, magnézium, foszfor és szeléntartalma is magas.

 

A tönkölypelyva kiváló alátámasztást biztosít, tökéletesen szellőzik, könnyű és stabil töltést ad. A tönkölypelyvával töltött alvópárna illeszkedik a test, vagy fej alakjához, egyenesen, kényelmesen tartja a nyakat, ezzel is biztosítja a nyugodt, és kényelmes pihenést.
Segíti lefekvéskor a relaxációs állapot elérését, segít elérni a mély alvás állapotát. Kovasav párolgása miatt hozzásegít a tökéletes ellazultság állapotához.

A tönkölybúza pelyvájának számos jótékony élettani hatása van, gyulladás csökkentő, nyugtató hatású. A tönkölypelyva magas kovasav tartalma is jótékony hatással van az emberi szervezetre, mely évekig párolog a tönkölyhéj párnából.
Használat közben a tönkölypelyva apró kerek szemei egymásnak dörzsölődnek, így indítják be a kovasav párolgását, melytől jóleső meleg érzete lesz a párnának.
A kovasav a bőrön keresztül behatol a kötőszövetekbe, nyugtatja az idegeket, nyugtatólag hat az idegvégződésekre. Stresszoldó, görcsoldó, fájdalomcsillapító és erős gyulladáscsökkentő hatása van.
Ennek köszönhetően csökkenti a gyulladásos folyamatokat, az ízületi, migrénes, reumás tüneteket, a hát és derékfájás, a menstruációs görcsöket, hasfájást. Aranyér és felfekvés esetén is javulást hozhat használata.

Mivel nyugtató, és stresszoldó hatású, ezért alvászavarban szenvedőknek, rossz alvóknak kifejezetten ajánlott a tönkölypelyvával töltött párna használata. Éjszakai hőhullámok, izzadás esetén, alvópárnaként megoldást jelenthet, mert rendkívül jól szellőzik. Esszenciális zsírtartalma jótékonyan hat az idegrendszerre.
A tönköly pelyvás gabona, s mint ilyen pelyvája a hántolás után egyben marad, így kiválóan alkalmas párnák, matracok töltésére. A tönkölybúza hántolása különleges hántolókban történik, így érvén el, hogy pelyvája megőrizze textúráját. A tönkölybúza pelyvája apró, kerek szemeinek köszönhetően, jól illeszkedik, veszi fel testünk alakját, így kényelmes ülni, feküdni azokon a párnákon, melyek tönkölypelyvával töltöttek.
A fejed alá, vagy a fejed mellé téve is kifejti jótékony hatását.
A tönkölypelyva a búzafélékre érzékenyeknek nem ajánlott.